Piersi z przepiórki z marchewkowym purée

TRUDNOŚĆ
1H

Składniki
Przygotowanie przepiórki
  • 8 piersi z przepiórki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 8 liści sałaty
  • 60 g kapusty
  • 4 liście pora
  • 10 g natki pietruszki
  • 15 g kawy mielonej
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku
Przygotowanie marchewkowego purée
  • 100 g marchewki
  • 40 g ziemniaków
  • 40 g masła
  • sól do smaku
Sposób przygotowania
Składniki
Przygotowanie sosu
  • 1 pomarańcza
  • 60 g rosołu wołowego
  • 10 g masła
  • 10 g kawy mielonej
  • sól do smaku
  • 10 g cukru
Przygotowanie dekoracji
  • 8 pieczarek
  • 10 g masła
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • 10 g sosu
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE PRZEPIÓRKI

Potnij kapustę na podłużne paski i zagotuj wraz z liśćmi sałaty i porem.
Potnij mięso z przepiórki na pasterki i posiekaj część z nich; następnie ugotuj je w oleju, czosnku i drobno posiekanym tymianku. Po ugotowaniu dodaj soli, czarnego pieprzu oraz kawy mielonej.

Zwiń liście sałaty i zwiąż z porem. Gotuj w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 160°.

 

MARCHEWKOWE PURÉE

Potnij ziemniaki i marchew do czasu uzyskania typowej włoszczyzny i całość zagotuj; następnie ubij i przefiltruj.

Dodaj masło i sól i wymieszaj.

 

PIECZARKI

Potnij pieczarki, dodaj masło i sól i w gotuj w temperaturze 80°–90°.

Dodaj sos pomarańczowy.

3-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img1-sx
4-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img2-dx

Prezentacja

Zacznij od ułożenia purée na spodzie, umieść na nim dwa plastry mięsa z przepiórki, a następnie dodaj pieczarki i ozdób całość kilkoma kroplami sosu pomarańczowego.

5-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img3-sx
6-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img4-dx

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Polędwiczka z chrupiącym bekonem i kremem kawowo-awokadowym

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Panettone z kawowym zabaglione

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Risotto dyniowe na bazie kawy z serem Robiola, nadziewane kiełbasą

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Chleb pszenny z kawą według przepisu Kamut® Khorasan

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Sałatka z tuńczyka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Kawa Granita z kremem ricotta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10d
Likier kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 1m
Babka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 50m
Ciasto kawowo-cytrynowe

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ