Waniliowa kawa mrożona

TRUDNOŚĆ
12H5m

Syrop waniliowy sprawia, że każdy łyk jest przyjemnością dla podniebienia i ducha. Niezwykła kawa w międzynarodowym stylu.
Składniki
  • 1 filiżanka do espresso kawy (z kawiarki), 150 ml mleka
  • 2 łyżki stołowe syropu waniliowego, 6/8 kawy (z kawiarki) w kostkach lodu
Sposób przygotowania

Aby przygotować kostki mrożonej kawy, weź foremki do lodu i nalej do nich kawę. Ważne jest, aby nie słodzić kawy, gdyż inaczej nie zamarznie. Napełnij kostkami lodu szklankę o pojemności 300 ml i zalej wszystko 250 ml mleka. Przygotuj syrop waniliowy, a następnie rozpuść go w kawie. Na koniec zalej nim mleko i lód. Twoja waniliowa mrożona latte jest gotowa!

Prezentacja

Przy podaniu waniliowej mrożonej latte nie zapomnij o słomce.

Sposób przygotowania

Aby przygotować kostki mrożonej kawy, weź foremki do lodu i nalej do nich kawę.

Ważne jest, aby nie słodzić kawy, gdyż inaczej nie zamarznie.

Napełnij kostkami lodu szklankę o pojemności 300 ml i zalej wszystko 250 ml mleka.

Przygotuj syrop waniliowy, a następnie rozpuść go w kawie.

Następnie zalej nim mleko i lód.

Twoja waniliowa mrożona latte jest gotowa!

 

 

Prezentacja

Przy podaniu waniliowej mrożonej latte nie zapomnij o słomce.

 

 

Idealna kawa dla tego przepisu

Crema e Gusto Classico

Harmonijna i kremowa

Z połączenia brazylijskiej kawy Arabica oraz afrykańskiej i azjatyckiej kawy Robusta powstało wytrawne, aromatyczne espresso wzbogacone o słodkie nuty czekolady i przyprawy. Absolutnie przepyszne.

ODKRYJ RÓŻNORODNOŚĆ

Propozycja na dzisiejszą kolację: niech te przepisy Cię zainspirują!