W przypadku tego przepisu, konieczne będzie wyciągnięcie masła z lodówki na 2 godziny przed przystąpieniem do sporządzenia ciasta. Następnie przygotuj jęczmień i przesiej mąkę razem z drożdżami i mąką migdałową. To sprawi, że ciasto stanie się bardziej puszyste i lekkie.

Następnie miksuj masło z cukrem do czasu, aż masa uzyska kremową konsystencję. Dodaj jajka, żółtka jaj, wiórki kokosowe, mleko i jęczmień, po czym, ciągle mieszając, stopniowo dosypuj mieszankę mąk i drożdży, w celu uniknięcia grudek. 

Wymieszaj dokładnie całość, aby uzyskać pulchną i równomierną masę. Wysmaruj wnętrze keksówek (blach do keksu i chleba) masłem i wypełnij je masą.

Zalecane wymiary blach: 24 x 12 x 8 cm.

Całość umieść w piekarniku rozgrzanym do 185°C na 45 minut.