Czekoladowe wafelki

TRUDNOŚĆ
2H

Składniki
PRZYGOTOWANIE WAFELKA
  • 200 g roztopionej czekolady
  • 10 g kawy mielonej
PRZYGOTOWANIE PIANKI CYTRYNOWEJ
  • 7 g cukru
  • 2 g skórki pomarańczy
  • 20 g soku pomarańczowego
  • 50 g włoskiej bezy
  • 70 g śmietany 35%, średnio ubitej
  • 2 g żelatyny
Sposób przygotowania

Składniki
PRZYGOTOWANIA POMARAŃCZOWEJ PIANKI
  • 7 g cukru
  • 2 g skórki pomarańczy
  • 20 g soku pomarańczowego
  • 50 g włoskiej bezy
  • 70 g śmietany 35%, średnio ubitej
  • 2 g żelatyny
PRZYGOTOWANIE KAWOWEJ PIANKI
  • 80 g żółtek jajek
  • 220 g śmietany 35%
  • 60 g cukru
  • 50 g kawy ristretto
  • 6 g skrobi kukurydzianej
  • 40 g wody
  • 8 g rumu
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

Wafelek

Połącz kawę mieloną z roztopioną czekoladą i nalej porcje do wafelków; odczekaj chwilę i odwróć je, by usunąć nadmiar czekolady. 

3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-img3-sx
4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-img2-dx

Prezentacja

Wypełnij wafelki pianką i udekoruj ziarnami kawy.

 

5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-img4-sx
7.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Conicioccolato-thumb

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: niech te przepisy Cię zainspirują!