Back
HISTORIE LAVAZZA
ALT alt

Rockandrollowy szef kuchni: Vivien Durand

Odkryj restaurację Duranda wraz z Lavazza: bogactwo haute cuisine, tapasów, kawy oraz radości dzielenia.

przez Zespół Lavazza 2/3 minuty

Opowiadając o szefie kuchni Vivienie Durandzie, nie można nie wspomnieć o jego największym sukcesie: gwiazdce Michelin dla Eguiazabal, Le bar à vin.


Szef kuchni Durand to dumny właściciel pierwszej restauracji w przewodników, która oferuje tapas.

Jego filozofie haute cuisine obejmuje połączenie sztucznej prostoty z techniką, która jest wysoce zaawansowana. Przepisy Duranda, składające się wyłącznie ze świeżych produktów od lokalnych producentów, obejmują też dwa litry miłości, cztery łyżki pasji, trzy duże kubki szczodrości, kapkę inkluzji, szczyptę szaleństwa, okruszek rocka, garstkę radości i przede wszystkim wielką chęć, by dzielić się szczęściem ze swoimi gośćmi.

Pochodzący z Pirenejów i od dziecka kochający kulinaria Vivien Durand od młodego wieku interesował się gastronomią i zdobył dyplom szefa kuchni w Catering School of Souillac.

Po naukach odbytych w licznych znanych restauracjach na południu i wschodzie Francji rozpoczął karierę, pracując u boku Alaina Ducasse’a w Monako. Następnie współpracował też z Nicolasem Masse jako zastępca szefa kuchni w Grand Hotelu w Saint-Jean-de-Luz, a następnie razem ze swoją żoną otworzył pierwszą własną restaurację, La Taverne Basque. Później przyszedł czas na drugą restaurację, Chez Claire et Vivien w muzeum Écomusée Basque, która również powstała w Saint-Jean-de-Luz. W końcu, zachęcony przez szefa kuchnia Alaina Ducasse’a, zdobywcę wielu gwiazdek, w 2014 roku przejął stery nad kuchnią w restauracji Prince Noir w Lormont.

W obecnej restauracji, Le Prince Noir, po wyjątkowym posiłku można cieszyć się wieloma produktami Lavazza.

OBSŁUGA KLIENTA

Potrzebujesz pomocy? Sprawdź często zadawane pytania lub skontaktuj się z nami.

FLAGOWY SKLEP

Skosztuj autentycznego smaku kawy Lavazza w naszych sklepach.