Ziarna kawy Qualità Oro

Qualità Oro to pierwsza mieszanka kawy stworzona przez Lavazzę. Stworzona w 1956 roku. Receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie od ponad 60 lat. Dobór najlepszych ziaren Arabica odpowiada za charakterystyczny dla Ameryki Środkowej smak, będący mieszanką nut owocowych i kwiatowych w połączeniu ze słodkimi brazylijskimi aromatami miodu i słodu. Kawa dla prawdziwych koneserów; dla tych, którzy uwielbiają codziennie rozkoszować się jakością doskonałej mieszanki.

  • KAWA ZIARNISTA
  • ESPRESSO
INTENSYWNOŚĆ 5
Szeroki wachlarz świetnych kaw, dzięki którym możesz czerpać przyjemność z mielenia kultowej mieszanki.
  • 100% Arabica

    SKŁAD

  • Głównie Ameryka Środkowa i Południowa

    POCHODZENIE

  • Settimo Torinese, Włochy

    PRZETWARZANIE

caffe-grani-qualita-oro-materia-prima-m-404
PROFIL I PALENIE
Słodka i aromatyczna.
WYGLĄD
Śmietanka o złotym odcieniu i ciepłe barwy kawy

AROMAT
Nuty kwiatowe i owocowe

SMAK
Słodka, z trwałym posmakiem

Nuty aromatyczne
Kwiaty
Owoce
Miód
Intensywność 5 Lekka
Palenie Średnie
Informacje techniczne
Wyprodukowano dla
Luigi Lavazza S.p.A. – Via Bologna 32 – 10152 Turyn, Włochy
Opis
Kawa ziarnista
Intensywność
5
Wielkość opakowania
Paczka 1000 g
caffe-grani-qualita-oro-abientate-m-352
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Qualità Oro,
idealna do ekspresu do espresso.

Zalecamy przygotowanie tej mieszanki za pomocą ekspresu do kawy espresso – profesjonalnego ekspresu, za sprawą którego Twoje espresso otrzyma wyjątkowy smak i aromat dzięki wyjątkowemu procesowi ekstrakcji.

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10d
Likier kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 50m
Ciasto kawowo-cytrynowe

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 50m
Ptysie kawowe z nadzieniem yuzu

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 5H 10m
Sorbet kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 12H 30m
Lody kawowe

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 3H 30m
Czekoladowy mus

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 20m
Keks jęczmienny

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 2H
Tarta mokka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 2H
Przepis na idealne połączenie jajek, grzybów i kawy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ