Back
HISTORIE LAVAZZA
alt alt

INNOWACJE RATUJĄCE PRODUKCJĘ KAWY

Znaczenie praktycznych szkoleń dla małych producentów w Wietnamie.

przez Zespół Lavazza 2–3 minuty

Zanim trafi do filiżanki, każde ziarno kawy przechodzi długą drogę od siewu do zbiorów, a za każdą z nich stoją społeczności ludzi, którzy pracują nad uzyskaniem produktu o najlepszym smaku.

Z tego powodu Fundacja Lavazzy blisko współpracuje ze społecznościami, w których działa, poprzez programy stworzone z myślą o rozwoju zrównoważonej przedsiębiorczości, które przyczyniają się do poprawy warunków bytowych całej społeczności.

BLISKO SPOŁECZNOŚCI W WIETNAMIE

Dlatego jesteśmy blisko społeczności rolniczych w Wietnamie, gdzie nagłe zmiany klimatyczne, obfite deszcze poza sezonem i okresy przedłużającej się suszy są realnym problemem, który wpływa na produkcję i pracę 1245 małych, lokalnych producentów.

INNOWACJE PRZECIWDZIAŁAJĄCE ZMIANIE KLIMATU

We współpracy z OlamISLA (Initiative for Sustainable Landscapes), Fundacja Lavazzy zapewnia pomoc i szkolenia techniczne małym wietnamskim producentom metodą rolniczych szkół terenowych. W ramach programu bada się właściwości gleby, aby ustalić, jakich nawozów najlepiej używać, tworzy się innowacyjne systemy nawadniania oraz sadzi zacieniające drzewa, które chronią kawę przed nadmierną ekspozycją na słońce lub nagłymi deszczami.

Celem jest poprawa wydajności systemów irygacyjnych, redukcja emisji gazów związanych z produkcją oraz stworzenie rozwiązań służących radzeniu sobie ze zmianami klimatu.

OBSŁUGA KLIENTA

Potrzebujesz pomocy? Sprawdź często zadawane pytania lub skontaktuj się z nami.

FLAGOWY SKLEP

Skosztuj autentycznego smaku kawy Lavazza w naszych sklepach.