Dek Classico

Delektuj się kawą zgodnie z własnymi upodobaniami: może to być aromatyczne ristretto z kawiarki albo intensywne lungo z zaparzacza tłokowego.

  • KAWA MIELONA
INTENSYWNOŚĆ 3
To kawa bez kofeiny, ze słodkim posmakiem z charakterystycznymi nutami kwiatowymi, idealna do kawiarek i ekspresów do espresso.
  • Arabica i Robusta

    SKŁAD

  • Głównie Ameryka Południowa i Azja Południowo-Wschodnia

    POCHODZENIE

  • Pozzilli, Włochy

    PRZETWARZANIE

lavazza-caffè-emotional-macinino-m
PROFIL I PALENIE
Słodka i wyważona
WYGLĄD
Crema* o złotym odcieniu i ciepłe barwy kawy

AROMAT
Nuty suszonych owoców

SMAK
Delikatna i wyważona

Nuty aromatyczne
Suszone owoce i czekolada
Intensywność 3 Lekka
Palenie Średnie
*Crema to cienka warstwa pianki, która pojawia się na powierzchni kawy jako emulsja wytworzona przez przepływ wody podczas mielenia pod ciśnieniem. Nie zawiera żadnych produktów mlecznych.



Informacje techniczne
Wyprodukowano dla
Luigi Lavazza S.p.A. – Via Bologna 32 – 10152 Turyn, Włochy
Opis
Mieszanka bezkofeinowej kawy mielonej
Intensywność
3
Wielkość opakowania
Paczka 250 g
caffe-macinato-ambientate-cluster-m-575
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dek Classico,
idealne do kawiarki.

Zalecamy przygotowywać tę mieszankę w kawiarce, ekspresie do kawy, który można znaleźć w każdym włoskim domu.
KROK DO KROKU

Proces dekofeinizacji

Kawa bezkofeinowa jest otrzymywana poprzez wydobycie kofeiny z ziarna przed procesem palenia. Lavazza stosuje ten proces w zakładzie produkcyjnym w Pozzilli, w którym przeprowadza się wyłącznie dekofeinizację kawy zielonej. Opracowany przez Lavazzę proces jest jedyny w swoim rodzaju, ponieważ nie stosuje się rozpuszczalników, a zamiast tego wykorzystuje dwutlenek węgla celem zachowania organoleptycznych właściwości kawy oraz jej aromatu.

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: Niech te przepisy Cię zainspirują!