Dek Classico

Delektuj się kawą zgodnie z własnymi upodobaniami: może to być aromatyczne ristretto z kawiarki albo intensywne lungo z zaparzacza tłokowego.

  • KAWA MIELONA
INTENSYWNOŚĆ 3
To kawa bez kofeiny, ze słodkim posmakiem z charakterystycznymi nutami kwiatowymi, idealna do kawiarek i ekspresów do espresso.
  • Arabica i Robusta

    SKŁAD

  • Głównie Ameryka Południowa i Azja Południowo-Wschodnia

    POCHODZENIE

  • Pozzilli, Włochy

    PRZETWARZANIE

lavazza-caffè-emotional-macinino-m
PROFIL I PALENIE
Słodka i wyważona
WYGLĄD
Śmietanka o złotym odcieniu i ciepłe barwy kawy

AROMAT
Nuty suszonych owoców

SMAK
Delikatna i wyważona

Nuty aromatyczne
Suszone owoce
Intensywność 3 Lekka
Palenie Średnie
Informacje techniczne
Wyprodukowano dla
Luigi Lavazza S.p.A. – Via Bologna 32 – 10152 Turyn, Włochy
Opis
Mieszanka bezkofeinowej kawy mielonej
Intensywność
3
Wielkość opakowania
Paczka 250 g
caffe-macinato-ambientate-cluster-m-575
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dek Classico,
idealne do kawiarki.

Zalecamy przygotowywać tę mieszankę w kawiarce, ekspresie do kawy, który można znaleźć w każdym włoskim domu.
KROK DO KROKU

Proces dekofeinizacji

Kawa bezkofeinowa jest otrzymywana poprzez wydobycie kofeiny z ziarna przed procesem palenia. Lavazza stosuje ten proces w zakładzie produkcyjnym w Pozzilli, w którym przeprowadza się wyłącznie dekofeinizację kawy zielonej. Opracowany przez Lavazzę proces jest jedyny w swoim rodzaju, ponieważ nie stosuje się rozpuszczalników, a zamiast tego wykorzystuje dwutlenek węgla celem zachowania organoleptycznych właściwości kawy oraz jej aromatu.

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: Niech te przepisy Cię zainspirują!