Pakowanie
Nieustannie poszukujemy kolejnych skutecznych i ekologicznych materiałów oraz rozwiązań, by chronić jakość naszych produktów oraz środowisko.


Kawa to delikatny produkt, podany na działanie światła słonecznego, powietrza, wysokich temperatur oraz wilgoci. Dlatego proces pakowania to kluczowy czynnik, który wpływa na bezpieczeństwo żywności i dzięki któremu produkt długo zachowuje swoją wysoką jakość. Nasz dział badawczo-rozwojowy nieustannie angażuje się w opracowywanie nowych rozwiązań, które łączą w sobie gwarancję jakości produktu, innowacje oraz dbanie o środowisko.

Nasi eksperci przede wszystkim skupiają się na wpływie na środowisko. Technika LCA, czyli ocena cyklu życia, to odpowiednio przystosowane narzędzie techniczno-naukowe, które ocenia wpływ materiałów wykorzystywanych do pakowania na środowisko na wszystkich etapach łańcucha dostaw. Celem tych działań jest podnoszenie jakości opakowań pod kątem ekologicznym i we współpracy z różnymi dostawcami. W dziale operuje także laboratorium zajmujące się testowaniem materiałów, wyposażone w najlepszą możliwą technologię, a praca tego zespołu zmienia sposób, w jaki postrzegane są materiały opakowaniowe.