Panettone z kawowym zabaglione

TRUDNOŚĆ
15m

Składniki
  • 200 ml kawy (espresso lub mocha)
  • 30 ml kawowego likieru Borghetti
  • 6 żółtek jajek
  • 120 g brązowego cukru
  • 6 kawałków panettone
  • 250 g lodów mlecznych
  • jagody
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

Rozdziel żółtka od białek jajek i umieść je w rondlu z cukrem. Dodaj kawę i likier. Wymieszaj wszystko trzepaczką i zacznij ubijać zabaglione w bemarze. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie miękka i podwoi swoją puszystość.

Następnie pokrój panettone na kawałki i opiecz je delikatnie po obu stronach.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-01-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-01panettone

Prezentacja

Rozsmaruj równomiernie zabaglione na talerzu, a następnie umieść na nich gałkę lodów. Ułóż kawałki panettone z boku, udekoruj jagodami i posyp wszystko cukrem pudrem.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-02-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-02-panettone

Idealna kawa dla tego przepisu

Club

Intensywny smak i delikatny aromat

Lavazza Club to idealna kawa dla koneserów najlepszych odmian Arabiki. To wyjątkowa mieszanka najlepszych ziaren Arabiki z Ameryki Łacińskiej. Efektem wolnego palenia w połączeniu z wiedzą specjalistyczną ekspertów firmy Lavazza jest wyjątkowa kawa.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: Niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H
Piersi z przepiórki z marchewkowym purée

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN
Cook It Right

Cook It Right

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
MAGAZYN 3H
Kawowa tarta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Polędwiczka z chrupiącym bekonem i kremem kawowo-awokadowym

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Panettone z kawowym zabaglione

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Risotto dyniowe na bazie kawy z serem Robiola, nadziewane kiełbasą

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Chleb pszenny z kawą według przepisu Kamut® Khorasan

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Sałatka z tuńczyka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Kawa Granita z kremem ricotta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ