Kawa Espresso Martini

TRUDNOŚĆ
15m

1984. Modelka wchodzi do baru w Londynie i zamawia coś, co naprawdę może ją obudzić: Tak narodziło się Espresso Martini. Odświeżyliśmy ten przepis, dodając do niego tradycyjny likier piemoncki: Frangelico, prosto z Centrum Szkoleniowego Lavazzy.
Składniki
  • 1 pełna filiżanka kawy, 30 ml wódki, 30 ml Frangelico
  • 6 kostek lodu, 5 g cukru, ½ pralin czekoladowych Gianduiotto
Sposób przygotowania
Koktajl

Przygotuj espresso i dodaj cukru. Umieść lód, słodzoną kawę, wódkę i Frangelico w shakerze. Dobrze wstrząśnij i wlej zawartość do kieliszka martini

Prezentacja

Przetnij pralinkę Gianduiotto na pół, a następnie za pomocą noża wykonaj nacięcie, które pozwoli dopasować pralinkę do brzegu filiżanki.

Sposób przygotowania

Przygotuj espresso i dodaj cukru. Umieść lód, słodzoną kawę, wódkę i Frangelico w shakerze. Silnie wstrząśnij i wlej zawartość do kieliszka martini.

 

 

Prezentacja

Przetnij pralinkę Gianduiotto na pół, a następnie za pomocą noża wykonaj nacięcie, które pozwoli dopasować pralinkę do brzegu filiżanki.

 

 

Idealna kawa dla tego przepisu

Club

Intensywny smak i delikatny aromat

Lavazza Club to idealna kawa dla koneserów najlepszych odmian Arabiki. To wyjątkowa mieszanka najlepszych ziaren Arabiki z Ameryki Łacińskiej. Efektem wolnego palenia w połączeniu z wiedzą specjalistyczną ekspertów firmy Lavazza jest wyjątkowa kawa.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Propozycja na dzisiejszą kolację: niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10d
Likier kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 50m
Ciasto kawowo-cytrynowe

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 50m
Ptysie kawowe z nadzieniem yuzu

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 5H 10m
Sorbet kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 12H 30m
Lody kawowe

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 3H 30m
Czekoladowy mus

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 20m
Keks jęczmienny

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 2H
Tarta mokka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 2H
Przepis na idealne połączenie jajek, grzybów i kawy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ