Kawa Espresso Martini

TRUDNOŚĆ
15m

1984. Modelka wchodzi do baru w Londynie i zamawia coś, co naprawdę może ją obudzić: Tak narodziło się Espresso Martini. Odświeżyliśmy ten przepis, dodając do niego tradycyjny likier piemoncki: Frangelico, prosto z Centrum Szkoleniowego Lavazzy.
Składniki
  • 1 pełna filiżanka kawy, 30 ml wódki, 30 ml Frangelico
  • 6 kostek lodu, 5 g cukru, ½ pralin czekoladowych Gianduiotto
Sposób przygotowania
Koktajl

Przygotuj espresso i dodaj cukru. Umieść lód, słodzoną kawę, wódkę i Frangelico w shakerze. Dobrze wstrząśnij i wlej zawartość do kieliszka martini

Prezentacja

Przetnij pralinkę Gianduiotto na pół, a następnie za pomocą noża wykonaj nacięcie, które pozwoli dopasować pralinkę do brzegu filiżanki.

Sposób przygotowania

Przygotuj espresso i dodaj cukru. Umieść lód, słodzoną kawę, wódkę i Frangelico w shakerze. Silnie wstrząśnij i wlej zawartość do kieliszka martini.

 

 

Prezentacja

Przetnij pralinkę Gianduiotto na pół, a następnie za pomocą noża wykonaj nacięcie, które pozwoli dopasować pralinkę do brzegu filiżanki.

 

 

Idealna kawa dla tego przepisu

Club

Intensywny smak i delikatny aromat

Lavazza Club to idealna kawa dla koneserów najlepszych odmian Arabiki. To wyjątkowa mieszanka najlepszych ziaren Arabiki z Ameryki Łacińskiej. Efektem wolnego palenia w połączeniu z wiedzą specjalistyczną ekspertów firmy Lavazza jest wyjątkowa kawa.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Propozycja na dzisiejszą kolację: niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Polędwiczka z chrupiącym bekonem i kremem kawowo-awokadowym

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Panettone z kawowym zabaglione

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Risotto dyniowe na bazie kawy z serem Robiola, nadziewane kiełbasą

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Chleb pszenny z kawą według przepisu Kamut® Khorasan

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Sałatka z tuńczyka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Kawa Granita z kremem ricotta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10d
Likier kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 1m
Babka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 50m
Ciasto kawowo-cytrynowe

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ