Przygotowanie ciasta
Rozpuść drożdże i cukier w letniej wodzie.
Przesiej mąki, oddziel połowę, wlej wodę, kawę i ugnieć, po czym dodaj sól.
Wsyp resztę mąki i ugniataj całość przez około 20 minut.
Przygotowanie ciasta
Rozpuść drożdże i cukier w letniej wodzie.
Przesiej mąki, oddziel połowę, wlej wodę, kawę i ugnieć, po czym dodaj sól.
Wsyp resztę mąki i ugniataj całość przez około 20 minut.
Włóż ciasto do miski, którą następnie zakryj folią spożywczą i odstaw na 3 godziny, by masa podwoiła swoją objętość w temperaturze pokojowej.
Wyłóż formę papierem do pieczenia, który następnie posyp odrobiną mąki kukurydzianej, by zapobiec sklejaniu się chleba.
Wyjmij ciasto z miski i ugniataj przez chwilę, po czym pokrój je na 3 części i włóż do foremek.
Przykryj foremki folią spożywczą i odstaw na 2 godziny w temperaturze pokojowej, by urosły.
Do piekarnika nagrzanego do 200°C włóż foremki z masą oraz miskę pełną wody i zostaw na około 20/25 minut.
Przygotowanie bekonu
Kawałki bekonu posyp cukrem trzcinowym i opiekaj go w kuchence mikrofalowej lub piekarniku ustawionym na tryb grilla przez maksymalnie półtorej minuty.
Opiecz chleb kawowy, uprzednio krojąc go na kawałki. Następnie ułóż na chlebie plasterki bekonu i całość posyp cukrem brązowym.