Qualità Oro - Mountain Grown

Krzewy, z których pozyskuje się Arabicę najwyższej jakości, rosną na żyznych, górzystych terenach położonych nawet 2000 metrów nad poziomem morza. To właśnie tutaj kawa nabiera charakteru i osobowości.

  • ZIARNA
INTENSYWNOŚĆ 7
Qualità Oro to wyraz kunsztu Lavazzy w zakresie tworzenia mieszanek z wyjątkowych i różnorodnych kaw.
  • 100% Arabica

    SKŁAD

  • Ameryka Środkowa i Południowa, Etiopia

    POCHODZENIE

  • Settimo Torinese, Włochy

    PRZETWARZANIE

caffe-capsule-delizioso-materia-prima-m-073.jpg
PROFIL I PALENIE
Bogaty i aksamitny smak
WYGLĄD
Crema* o złotym odcieniu i ciepłe barwy kawy

AROMAT
Nuty owoców i kwiatów

SMAK
Wytrawna i aromatyczna

Nuty aromatyczne
Kwiaty
Owoce
Intensywność 7 Średnia
Palenie Średnie
*Crema to cienka warstwa pianki, która pojawia się na powierzchni kawy jako emulsja wytworzona przez przepływ wody podczas mielenia pod ciśnieniem. Nie zawiera żadnych produktów mlecznych.



Informacje techniczne
Wyprodukowano dla
Luigi Lavazza S.p.A. – Via Bologna 32 – 10152 Turyn, Włochy
Opis
100% Arabica
Intensywność
7
Ilość netto
1 kg
consumo_moka_M
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Qualità Oro,
idealne do kawiarki.

Zalecamy przygotowywać tę mieszankę w kawiarce, ekspresie do kawy, który można znaleźć w każdym włoskim domu.

Kawa z górskich upraw

Kawowce, z których pozyskiwana jest najwyższej jakości kawa, rosną nawet na wysokości 2000 metrów, gdzie za sprawą sporych wahań temperatury proces dojrzewania przebiega wolniej niż zwykle.

 

Z takich odmian kawowców pozyskuje się wyjątkowo słodkie i aromatyczne ziarna o charakterystycznej kwasowości i nutach owocowych i kwiatowych. W odróżnieniu od krzewów, które rosną na niżej położonych terenach i odznaczają się bardziej wyważonym profilem smakowym