Qualità Oro

Qualità Oro to pierwsza mieszanka kawy stworzona przez Lavazzę. Stworzona w 1956 roku. Receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie od ponad 60 lat. Dobór najlepszych ziaren Arabica odpowiada za charakterystyczny dla Ameryki Środkowej smak, będący mieszanką nut owocowych ze słodkimi brazylijskimi aromatami.

  • KAWA MIELONA
  • MOKA
INTENSYWNOŚĆ 5
Słynna od lat mieszanka marki Lavazza dla tych, którzy lubią codziennie cieszyć się dobrą kawą.
  • 100% Arabica

    SKŁAD

  • Głównie Ameryka Środkowa i Południowa

    POCHODZENIE

  • Settimo Torinese, Włochy

    PRZETWARZANIE

lavazza-caffè-emotional-sacco-top-m
PROFIL I PALENIE
Słodka i aromatyczna.
WYGLĄD
Śmietanka o złotym odcieniu i ciepłe barwy kawy

AROMAT
Nuty owoców i kwiatów

SMAK
Słodka i wyrafinowana

Nuty aromatyczne
Owoce
Kwiaty
Intensywność 5 Lekka
Palenie Średnie
Informacje techniczne
Wyprodukowano dla
Luigi Lavazza S.p.A. – Via Bologna 32 – 10152 Turyn, Włochy
Opis
Kawa Mielona
Intensywność
5
Wielkość opakowania
Opakowanie 250 g
lavazza-caffe-ambientate-ragazzi-M
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Qualità Oro,
idealne do kawiarki.

Zalecamy przygotowywać tę mieszankę w kawiarce, ekspresie do kawy, który można znaleźć w każdym włoskim domu.
KROK DO KROKU

Przepis, który przeszedł do historii

Mieszanka Lavazza Qualità Oro powstała w 1956 roku, gdy Lavazza otworzyła pierwszy zakład palenia kawy w Turynie. Luigi Lavazza wpadł na pomysł, który miał odmienić historię kawy: było to wybieranie i łączenie – po raz pierwszy w historii – najlepszych odmian Arabiki z Brazylii, Hondurasu, Panamy, Meksyku, Kolumbii i Peru, na bazie których powstawała jedna mieszanka. Tak właśnie powstała elegancka mieszanka Lavazzy – Qualità Oro.

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: Niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 3H
Kawowa tarta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Polędwiczka z chrupiącym bekonem i kremem kawowo-awokadowym

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Panettone z kawowym zabaglione

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Risotto dyniowe na bazie kawy z serem Robiola, nadziewane kiełbasą

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Chleb pszenny z kawą według przepisu Kamut® Khorasan

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Sałatka z tuńczyka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Kawa Granita z kremem ricotta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10d
Likier kawowy

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H 1m
Babka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ