Qualità Oro - Perfect Symphony

Niepowtarzalne połączenie 6 rodzajów ziaren Arabiki, idealnie zmieszanych i starannie dobranych z najlepszych upraw Ameryki Środkowej i Południowej. Doskonała symfonia wyśmienitego smaku w każdej filiżance od 1956 roku.

  • KAWA MIELONA
  • MOKA
INTENSYWNOŚĆ 5
Słynna od lat mieszanka marki Lavazza dla tych, którzy lubią codziennie cieszyć się dobrą kawą.
  • 100% Arabica

    SKŁAD

  • Głównie Ameryka Środkowa i Południowa

    POCHODZENIE

  • Settimo Torinese, Włochy

    PRZETWARZANIE

lavazza-caffè-emotional-sacco-top-m
PROFIL I PALENIE
Słodka i aromatyczna.
WYGLĄD
Crema* o złotym odcieniu i ciepłe barwy kawy

AROMAT
Nuty owoców i kwiatów

SMAK
Słodka i wyrafinowana

Nuty aromatyczne
Świeże owoce i płatki
Intensywność 5 Lekka
Palenie Średnie
*Crema to cienka warstwa pianki, która pojawia się na powierzchni kawy jako emulsja wytworzona przez przepływ wody podczas mielenia pod ciśnieniem. Nie zawiera żadnych produktów mlecznych.



Informacje techniczne
Wyprodukowano dla
Luigi Lavazza S.p.A. – Via Bologna 32 – 10152 Turyn, Włochy
Opis
Kawa Mielona
Intensywność
5
Wielkość opakowania
250 g
lavazza-caffe-ambientate-ragazzi-M
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Qualità Oro,
idealna do kawiarki.

Zalecamy przygotowywać tę mieszankę w kawiarce lub w ekspresie do kawy, który można znaleźć w każdym włoskim domu.
KROK DO KROKU

Przepis, który przeszedł do historii

Mieszanka Lavazza Qualità Oro powstała w 1956 roku, gdy Lavazza otworzyła pierwszy zakład palenia kawy w Turynie. Luigi Lavazza wpadł na pomysł, który miał odmienić historię kawy: było to wybieranie i łączenie – po raz pierwszy w historii – najlepszych odmian Arabiki z Brazylii, Hondurasu, Panamy, Meksyku, Kolumbii i Peru, na bazie których powstawała jedna mieszanka. Tak właśnie powstała elegancka mieszanka Lavazzy – Qualità Oro.

Kilka propozycji na dzisiejszą kolację: Niech te przepisy Cię zainspirują!

MAGAZYN 1H
Sałatka z owocami morza na kremie z mozzarellą bufala

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 1H
Piersi z przepiórki z marchewkowym purée

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN
Cook It Right

Cook It Right

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
MAGAZYN 3H
Kawowa tarta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Polędwiczka z chrupiącym bekonem i kremem kawowo-awokadowym

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Panettone z kawowym zabaglione

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Risotto dyniowe na bazie kawy z serem Robiola, nadziewane kiełbasą

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Chleb pszenny z kawą według przepisu Kamut® Khorasan

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 10H
Sałatka z tuńczyka

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ
MAGAZYN 15m
Kawa Granita z kremem ricotta

TRUDNOŚĆ
PRZYGOTUJ TERAZ